Hitta en Cykelverkstad nära dig!

Begagnad Cykel

När du ska köpa en begagnad cykel är det flera delar som måste tas i åtanke. De grundläggande frågorna bör vara:

  • Hur lång garanti erbjuder cykelverkstaden vid köp av begagnade cyklar?
  • Vilka delar har bytts ut?
  • Vilka reperationer har gjorts på cykeln? Här är det extra viktigt att fråga om ramen har reparerats!

Fråga alltid om att få provcykla innan köp, går cykelverkstaden inte med på det så är det stor chans att de är oseriösa! Som cyklist är du en del av trafiken och din säkerhet är extremt viktig!

Att köpa en begagnad cykel billigt så måste du först måste bli mycket kunnig om vad du vill. Tittar man på nya cyklar så ser manvilken typ av begagnad cykel man skulle vilja ha och vad som finns tillgängligt. Teståk ett par begagnade cyklar och läs upp så mycket du kan om nya cyklar för att hjälpa dig att köpa en begagnad cykel billigt. Besök en cykelverkstad och titta på nya cyklar. Om du får möjlighet att besöka ett par cykelverkstäder så kommer det definitivt att utöka dina kunskaper och låta dig spara pengar. Sen när du teståker en begagnad cykel kommer du att veta om allt är som det ska. Detta kommer också att hjälpa dig att bedöma värdet på den begagnade cykeln.

Varumärken

Cykelindustrin är uppdelat i flera huvudvarumärken. De mest välkända varumärkena är: Trek, Gary Fisher, Giant, Specialized, Cannondale, Raleigh, Diamond Back. Dessa märken tenderar att hålla sitt värde lite bättre på marknaden för begagnade cyklar. Genom att testa testa cyklar på din lokala cykelverkstad så kan du jämnföra cyklar från olika varumärken med varandra. De cyklar som säljs av de lokala återförsäljarna kommer förmodligen ha lite mer lokalt värde, dock så betyder det inte att det är en bättre cykel.

Cykelns skick

Vilket skick är den begagnade cykeln i? Det första att kolla på en begagnad cykel är det övergripande utseendet. Ser cykeln ut att vara förvarad utomhus? Är det rostigt? Vilket skick är kedjan? Vilket skick är däcken i? Finns det sprickor från åldrandet? Har cykeln ridits hårt? Vad vi letar efter är ett riktigt fin begagnad cykel som ska hålla ett tag. Vilka skick är hjulen i? Se om hjulen är runda och utan spricker. Plocka upp baksidan av cykeln och sakta snurra hjulet framåt. Var uppmärksam på hur det snurrar - bromsarna ska inte röra hjulet. Gör sedan samma sak med framhjulet. Medan du testar hjulen kontrollera även att bromsarna fungerar väl. Nu kan ta en provtur. Kontrollera däcktrycket innan du åker på den begagnade cykeln. Låter kedjan på hög växel- det ska den inte göra.? Hur flyttar växeln ned till lågväxel? En begagnad cykel ska först och främst passa dig. Genom att testa nya cyklar bör du veta vilken cykel passar dig för den typ av cykelturer du vill åka på.

Hur man bedömmer korrekt pris

Du måste bestämma den ungefärliga ursprungliga priset på den begnade cykeln. Jag skulle börja med att dela det med 2. Det är det högsta man ska betala för en begagnad cykel i helt nytt skick. Om priset är högre eller om cykeln är rostig så jag skulle gå vidare. Det finns en hel del knappt använda begagnade cyklar till salu billigt. Många människor kommer att försöka sälja en begagnad cykel för långt mer än vad den är värd. Kom ihåg att vi letar efter en hel del på en begagnad cykel. Om du betalar mycket mer än 1/2 av nypris så är det förmodligen bättre att köpa från en cykelverkstad, eftersom de oftast har en god säkerhetsledning och fri cykelservice som går längs med köp av en begagnad cykel. Du måste vara mycket försiktig att du inte köper en stulen cykel. Om säljaren har sin ursprungliga papper - grymt! Be att få se hans kvitto. Köp inte en begagnad cykel om du inte vet om den är stulen.

Snabbsök