Hitta en Cykelverkstad nära dig!

Cykelreparatör

Cykling är ren glädje. Att åka på en lång cykeltur är inte mindre njutbart än att åka på en motorcykel. Fördelen med cykling är att hela övningen är bra för din kropp och själ, dock så kommer cykeln för eller senare att behöva repareras, där kommer en cykelreparatör in i bilden. En cykel är det mest miljövänliga fordon i världen eftersom den lämnar nästan noll koldioxidutsläpp. Genom att anlita en cykelreparatör ser du till att cykeln mår bra. En cykel ett fordon och måste underhållas väl för att hålla den igång länge utan större problem. Här är 6 saker du bör veta om cykel reparation, underhåll och hur man hittar en cykelreparatör.

Rengöring

Rengöringen av en cykel är viktigt för att upprätthålla dess livslängd. När damm och smuts sätter sig på cykeln, de metalliska element, speciellt ramen, riskerar du att det blir rostigt. Tvätta cykeln försiktigt, utan att använda slangen, med hjälp av såpvatten. En cykelreparatör gör detta väldigt noga. Använd en diskborste för att skrubba de delar som har samlat en hel del smuts. Se till att du skölja cykeln väl efter tvätt med tvål och vatten. Du kan spara pengar genom att göra göra dessa saker innan du kontaktar en cykelreparatör, det behövs ingen särskild kompetens för att rengöra en cykel.

Däcktryck

Kontrollera alltid däcktrycket på cykeln och se till att det optimalt. Fel tryck är inte önskvärt, oavsett högt eller lågt. Högt tryck är riskabelt eftersom röret på cykeln kan spränga när du åker på den. Lågt tryck är väldigt stressigt på dina muskler eftersom du måste sätta in extra ansträngning för att hålla cykeln i rörelse. Låt en cykelreparatör gå i genom dina däck.

Brutna ekrar

Ekrar spelar en mycket viktig roll för att säkerställa en smidig åktur på din cykel. De överför vikt från navet av cykeln till dess hjul. Ibland bryts ekrarna , vanligtvis vid en punkt där en eker möter navet eller hjulet. Trasiga ekrar ska åtgärdas omedelbart för att garantera säkerheten för din cykeltur. När en cykelreparatör går igenom dina däck bör han även gå igenom ekrarna.

Smörjning

Huvuduppgiften för smörjning är att minska friktionen i kedjan och hindra den från att glida av veven. Dessutom, när smörjningen är dålig, blir friktionen hög och kedjan kan brytas, något vaje cykelreparatör kan påpeka. Det är dock viktigt att välja rätt typ av glidmedel baserat på klimatförhållandena i din region. Olika glidmedel är tillgängliga för torra klimat, fuktiga klimat och kyla. Det är en komplicerad fråga som en cykelreparatör bör svara på.

Lösa skruvar

Lösa skruvar kan vara mycket farligt, eftersom viktiga delar av cykeln kan lossna och orsaka allvarliga skador för cyklisten. Få cykeln servad en gång varannan månad och se till att alla skruvar är helt tätt. Du behöver inte kontakta en cykelreparatör varje gång och om du inte åker cykel varje dag så räcker det med en koll hos en cykelverkstad en gång i halvåret.

Sätet Sätet är där du sitter och styr cykeln från. För att undvika ryggsmärtor och andra hälsoproblem i muskuloskeletala systemet, bör sätet vara på rätt höjd. Ibland, om bultarna som fixerar sätet på plats blir lösa kan sätesnivån störas. Om du upplever obehag under cykling, se till att du får stolen på en nivå som är komfortabel. Be din cykelreparatör att justera sätet så att det passar just dig!

Snabbsök