Var väl förberedd för cykeläventyr

Vintern har varit lite si och så i olika delar av landet detta år och kanske är det så att du inte ens plockat in din mountainbike utan cyklat hela den snöfattiga vintern. Oavsett så gäller det att vara väl förberedd för sommarens äventyr. Det är ju den årstiden så de flesta plockar fram sina cyklar och ger sig ut.

Se till att den utrustning som behövs för både cykeln och dig som cyklist finns då ni väl ger er iväg på ert äventyr. Cykelhjälm är det allra viktigaste för er säkerhet. Dessa finns att hitta på nätet plus en mängd annan cykelutrustning.

Kolla upp din cykel

Om man har mountainbike som stort intresse så gäller det att se till så att den cykel som man har är i bästa skick inför de äventyr den ska få vara med om när man ger sig ut i skog och mark. Det finns en fördel att regelbundet kolla upp sin cykel om något behöver åtgärdas. Ser däcken bra ut och fungerar bromsar som de ska. Något som ni verkligen ska ta att kolla upp är vilket däcktryck som ni bör ha för bästa resultat. Visst är det viktigt med bra däck till en mountainbike men att ha rätt däcktryck är lika viktigt om inte viktigare.

Service på cykeln

Större fix med er cykel kan med fördel utföras av experter. Även om man kan fixa mycket hemmavid som att smörja upp cykelkedja och hålla cykeln i ett gott skick så kan det ibland vara nödvändigt att få göra en ordentlig service på sin cykel. Man kanske inte behöver lämna in sin cykel varje år men emellanåt så kan det finnas anledning att låta en cykelverkstad få göra en grundlig genomgång och service av din cykel. Sedan kan du själv utföra enklare service och åtgärder på din cykel under resterande tid.